Program tábora

Táborový program je jako každý rok připravován několik měsíců dopředu. Snažíme se neustále v programu zlepšovat, a proto každý rok od účastníků a vedoucích sbíráme zpětnou vazbu a hry, příběh i Magicový program neustále upravujeme, aby byl přesně na míru našemu táboru, počtu a věku účastníků i okolnímu terénu.

Letos se můžete opět těšit na nabitý Magicový program, kterým účastníky provedou zkušení turnajoví hráči a mezinárodní rozhodčí. Ke každému hráči přistupujeme individuálně na základě jeho úrovně znalostí, od úplných začátečníků po zkušené hráče. Pro začátečníky máme připravené základy pravidel, herní strategie i lekce v různých Magicových formátech. Pro zkušenější hráče je program upraven tak, aby si z tábora odnesli dostatečné množství znalostí – pokročilé strategie formátů, odborné přednášky nejen ze samotné hry, ale také komunitní témata, jako je cestování a Magic, obchodování s MtG a odpovědi téměř na cokoliv, co vás z Magicového světa může zajímat. Hráči jsou pak celou dobu motivování k fair play přístupu, což zaručuje, že každý účastník si tábor užije naplno.
Magicový program je rozdělen na limited a constructed část. Na limited část dostane každý účastník několik boosterů, z kterých po jejich otevření poskládá svůj balík, s kterým hraje turnaj. V současnosti ještě nevíme, jestli bude limited část tábora Sealed Deck nebo Drafty.

Kromě Magicového programu nás čekají také pohybové, logické a kreativní hry v okolí. V současném programovém týmu najdete studenty různých oborů – informatiky, umění, psychologie, managementu a ekonomie, a tento mix se tak odráží na různorodosti her. Stejně tak má programový tým už několik let zkušeností s Magicovým táborem a víme tak, které hry zopakovat a které vynechat. Většina her je týmových, a tak je nutná spolupráce mezi účastníkem a týmem.

Po celou dobu tábora vytváří atmosféru a prostředí kreativní tým. Ten vymýšlí originální příběh ze světa Magicu, vytváří rekvizity a celý tábor pak získává nový rozměr. Můžete se těšit na množství scének s působivými rekvizitami a spoustu příběhových aktivit. Nejedná se však o obyčejné divadlo – účastníci mají možnost příběh a dění na táboře ovlivnit! Minulý rok například mohli účastníci rozvíjet svoji postavu, měnit povolání a rozhodnout o osudech některých postav.

Mimo jiné se můžete na táboře těšit i na jinak tradiční aktivity jako je taborák s kytarou a špekáčky, dobrovolné koupaní v rybníku anebo pěší výlet. Díky nádherné lokalitě si můžete užít dva týdny v klidném lese, čisté přírodě a na čerstvém vzduchu.
V případě nepřízně počasí máme v záloze široký výběr deskových her, příběhů z multivesmíru MtG, zážitku z turnajů našich vedoucích, přednášky o pravidlech či obchodovaní s MtG nebo různé logické a kreativní hry.